Pistáciový cheesecake s bílou čokoládou

Vánoce máme za rohem a z každého koutu cítíme nějaký ten nádech vánoc, ať už vůní skořice nebo samotného jablíčka. Ale proč si nečichnout i k jiné vůni? Dneska proto jsem si pro Vám připravila krásně voňavý pistáciový cheesecake. K pistáciím si musí každý najít cestu neboť je to cizokrajná surovina, na kterou u nás nejsme moc zvyklí. Myslím si, že každý si k ním jednou cestu najde, neboť májí plno vitamínu jako třeba vitamín B, který je důležitý pro zdravou nervovou soustavu a svalové tkaniny nebo vitamín A a E, které pomáhají při detoxikaci organismu, ale obsahují i to důležité a to, že zlepšují náladu. Každý přece musí zářit jako sluníčko.

Budeme potřebovat

Sušenková vrstva

  • 130g máslových sušenek
  • 60g másla
  • 50g namletých pistácií

Náplň

  • 350g krémového sýra (já použila z lidlu Palouček)  
  • 250g mascarpone
  • 1 vajíčko
  • 30ml smetany na šlehání
  • 150g bílé čokolády
  • 30g moučkového cukru
  • 2 menší hrsti namletých pistácií

Zdobení

  • Physalis
  • Namleté pistácie
  • Trošku nastrouhané bíle čokolády (najemno)

Postup

  1. Vezmeme si menší kastrůlek, kde přivedeme k varu smetanu, stáhneme z plotny a přidáme nalámanou čokoládu. Mícháme, dokud se nám suroviny nespojí na hladkou ganache. Poté už jenom necháme vychladnout.
  2. Vezmeme si misku, kde rozdrtíme sušenky, do kterých poté přisypeme namleté pistácie a zalijeme horkým máslem a propracujeme na těsto, které poté natlačíme do kruhové formy. Korpus dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů na 5 minut.
  3. Během toho co se nám korpus peče, si připravíme krém. Ve větší misce spojíme mascarpone, krémový sýr a cukr. Poté přidáme ganache z bílé čokolády a namleté pistácie. Potom už zbývá spojit všechny ingredience mícháním.
  4. Korpus máme upečený, nalijeme na něj krém a dáme znovu do trouby na 30 – 35 minut.
  5. Hotový cheesecake se bude uvnitř stále lehce třást, ale na povrchu bude pevný. Necháme ho vychladnout a potom ho dáme přes noc do ledničky.
  6. Cheesecake před servírováním ozdobíme namletými mandlemi a poté i bílou čokoládou, a jako ozdobu nějaké ovoce já volila Physalis.

Tento dezertík ochutnalo tolik lidí a tolik lidí zaujal. Tak zkuste i vy třeba si ho taky zamilujete jeho chuť anebo i vůni.

Příspěvek vytvořen 141

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek