Dneska mám tady klasiku všech klasik a to kuřecí křídla. Toto jídlo se dá připravit s různými marinádami, upéct i ugrilovat. Musíme jen popustit svou uzdu kreativnosti a zeptat se mlsných strávníku na jejich chutě.
Kuřecí křídla je také jídlo, které uvaříte, když nevíte už co, ale chcete vaši druhou polovičku potěšit, neboť tímto jídlem žádný chlap nepohrdne. Myslím si, že jak budu jednou maminkou, svou dceru jako první naučím právě toto jídlo, aby si získala každého muže.
Tento recept jsem dělala od oka. Každý kdo se pohybuje v kuchyňi toto zvládne, neboť už má takové to měřítko. Ale kdybych měla zhruba říct je to tak 1 polévková vrchovatá lžíce koření, menší hrstka sýru a mouky cca půl hrníček /hrníček.
Budeme potřebovat
- 10 kuřecích křídel
Marináda
- 3 vajíčka
- Paprika mletá sladká
- Paprika mletá paliva
- Petrželka (koření)
- Sůl
- Grilovací koření
- Sýr gouda
- Hladká mouka
- 65ml pivo
Na obalení
- Strouhanka
- Kukuřičné lupínky
Jogurtový dip
- 1 stroužek česneku
- 100g bílý jogurt
- Sůl
- Pepř
- Sušená petrželka
Podávat můžeme jenom tak anebo klidně i s rýží.
Postup
- Vezmeme si misku, kde rozklepneme 3 vajíčka a pomocí vidličky rozmícháme. Poté přidáme sýr, koření a sůl a zamícháme. Poté přidáme hladkou mouku, abychom vytvořili jakoby takové těstíčko. Mouky dáme trošičku více neboť, samotné těsto budeme ještě ředit pivem, které nyní přilijeme. Těstíčko máme hotové a dáme stranou. Vezmeme si další misku, do které dáme kukuřičné lupínky, které lehce rozdrtíme a potom přisypeme trošku strouhanky (aby nám lupínky lépe držely na křidýlkách)
- Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Vytáhneme si plech, kde dáme pečící papír. Vezmeme si kuřata a začneme obalovat. Prvně kuře namočíme do marinády, okoupeme ho a dáme obalit ještě do lupínků. Dáme na plech a poté do trouby. Pečeme okolo 40 minut.
- Během pečení si připravíme dip. Do misky dáme jogurt, koření a česnek. Všechno zamícháme a dáme do lednice odležet.
- Po upečení kuřat začneme servírovat. Dip dáme doprostřed talíře na jednu větší hromádku a poté bouchneme lžíci do hromádky a vytvoří se stříkance. Poté už dáme jenom na talíř kuře a máme hotovo.
Kuřecí křídla a příbor? To nejde k sobě. A to na tom miluju, že se to jí rukama a celá Vaše tvář je špinavá. I když jsem vegetariánka, ten pohled na moje strávníky miluju, neboť je to ta nejhezčí pochvala co muže být.
A co vy, jak máte křídla rádi vy?
Musím to vyzkoušet! Mňam😍..
To ráda slyším :*