Mini kefta kebab s avokádovým pyré

Dneska společně projedeme opět svět a podíváme se do Maroka. Do země, kde je kuchyně velmi rozmanitá a její pokrmy jsou jedinečným mixem vlivů arabské, berberské a evropské kuchyně.  Pro tuto kuchyni jsou typická výrazná kořeněná jídla. Mezi oblíbené marocké koření řadíme koriandr, šafrán, římský kmín, pepř, skořici, kardamon, fenykl .. 

Dneska proto společně objevíme kouzlo této kuchyně. Uvaříme si kefta kebab, což znamená kebab z hovězího nebo jehněčího mletého masa, které bude doprovázeno silnou kořeněnou vůňí skořice a máty. Zním opět jako šílenec? Možná trochu ano, uznávám, ale gastronomie nemá hranice, tak proč nezkusit opět něco bláznivého?

Budeme potřebovat

Na kebab

  • 500g mletého hovězího masa
  • 1 střední červená cibule
  • 1 lžíce sušeného koriandru
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce mleté pálivé papriky
  • 2 lžíce římského kmínu
  • 1 vetší lžička skořice
  • Polovina lžičky kajetánského pepře
  • Polovina lžičky mletého pepře
  • 1 až  ½  lžička soli
  • Menší hrst čerstvých lístků máty
  • Větší hrstka čerstvé petržele

Avokádové pyré

  • 3 avokáda
  • Čtvrtka červené cibule
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • Menší hrst čerstvé petržele
  • Sůl
  • 3 -4 lžíce olivového oleje
  • Pepř

Na dokončení

  • Balzamiko
  • nasekaná petržel

Postup

  1. V prvním kroku začneme s kebabem. Všechny ingredience na kebab dáme do větší misky a pomocí rukou vše důkladně promícháme, aby se všechny ingredience propojily. Hotovou směs dáme na 2 hodiny do lednice odležet.  Po dvou hodinách vyndáme z lednice. Vezmeme si špejle, na které budeme napichovat valečky, které vytvarujeme z masíčka. Válečky dáme na pánev a restujeme. Doba se liší podle tloušťky, proto válečky musíme hlídat a pravidelně otáčet, aby se opekly ze všech stran.
  2. Během smažení si najdeme pár minutek na přípravu avokádového pyré. Opět všechny ingredience dáme do nádoby a pomocí tyčového mixéru mixujeme do hladka.  Hotové pyré nesmíme zapomenout ochutnat a popřípadě ještě dochutit.
  3. A máme hotovo! Na talíř dáme pyré a na něj kebab a vše zakápneme balzamikem. 

Kebab v dnešní době můžeme vidět na každém rohu, myslím si, že je to takové klučičí jídlo. Nikdy jsem nepřišla na to, co na tom tak všichni milují, když to je jen řezané maso se zeleninou a nějakou tortilou. Našla jsem recept na kefta kebab a asi už jsem pochopila, neboť i když jsem vegetariánkou tak ho miluji, neboť ta vůně, která ovládne kuchyni je nepopsatelná.

Znali jste tento typ kebabu?

Příspěvek vytvořen 141

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek