Čas přípravy: 15 minut
Vaření: 5-10 minut
Sladký pátek přátelé je tady. Tentokrát jsem pro Vás připravila sladkou tečnu na konec pracovního týdne v podobě jahodových knedlíků. I když je to tradiční starší recept české kuchyně, tak my si ho společně dáme trošku do fit verze, neboť dámy léto se blíží.
Budeme potřebovat
Na knedlíky
- Čerstvé jahody
- 200g špaldové mouky
- 1 vajíčko
- 1 vanička tvarohu
Přeliv
- Mražené jahody
- Trocha mléka
- Nějaký sirup, který máte rádi (já použila agávový)
Na posyp
- Bílá čokoláda
Postup
- Všechny ingredience na těsto dáme do misky a zapracujeme. Jak máme těsto krásně propracované, rozdělíme ho na několik kousku, z kterých uděláme kuličky a poté placky. Každý kousek naplníme jahodou a uděláme zase kuličky. Knedlíčky dáme do vroucí vody na 5 minut.
- Během toho co se nám voda vaří, si uděláme přeliv. Do hrnce dáme mražené jahody, které zalijeme troškou mléka a přidáme i sirup. Vše necháme provařit, potom už jen rozmixujeme.
- Knedlíčky dáme na talíř, zalijeme je přelivem a posypeme nastrouhanou bílou čokoládou.
Moje první knedlíky, byla jedna velká komedie. Dělala jsem je minulý rok nějak v období léta. Všichni byli někde rozutíkaní venku a já se rozhodla pro ně udělat něco dobrého, až se vrátí. Viděli všude, ale velký nepořádek a hodně borůvek všude možně. Nevím, co jsem s tím přesně už dělala, ale jak jsem je dala do hrnce, tak jsem spíše měla takový trhanec s vařenými až převařenými borůvkami.
A co vy a Vaše první knedlíky, máte také nějakou vtipnou historku?
Ovocné knedlíky dělám čas od času moc ráda a tyhle tvarohové jsou super, protože nezaberou moc času a ani práce. Asi bych se do nich zase jednou mohla pustit. 🙂
Další dobrota! Mňam.