Jahodové knedlíčky

Čas přípravy: 15 minut

Vaření: 5-10 minut

Sladký pátek přátelé je tady. Tentokrát jsem pro Vás připravila sladkou tečnu na konec pracovního týdne v podobě jahodových knedlíků. I když je to tradiční starší recept české kuchyně, tak my si ho společně dáme trošku do fit verze, neboť dámy léto se blíží.

Budeme potřebovat

Na knedlíky

  • Čerstvé jahody
  • 200g špaldové mouky
  • 1 vajíčko
  • 1 vanička tvarohu

Přeliv

  • Mražené jahody
  • Trocha mléka
  • Nějaký sirup, který máte rádi (já použila agávový)

Na posyp

  • Bílá čokoláda

Postup

  1. Všechny ingredience na těsto dáme do misky a zapracujeme.  Jak máme těsto krásně propracované, rozdělíme ho na několik kousku, z kterých uděláme kuličky a poté placky. Každý kousek naplníme jahodou a uděláme zase kuličky. Knedlíčky dáme do vroucí vody na 5 minut.
  2. Během toho co se nám voda vaří, si uděláme přeliv. Do hrnce dáme mražené jahody, které zalijeme troškou mléka a přidáme i sirup. Vše necháme provařit, potom už jen rozmixujeme.
  3. Knedlíčky dáme na talíř, zalijeme je přelivem a posypeme nastrouhanou bílou čokoládou.

Moje první knedlíky, byla jedna velká komedie. Dělala jsem je minulý rok nějak v období léta. Všichni byli někde rozutíkaní venku a já se rozhodla pro ně udělat něco dobrého, až se vrátí. Viděli všude, ale velký nepořádek a hodně borůvek všude možně. Nevím, co jsem s tím přesně už dělala, ale jak jsem je dala do hrnce, tak jsem spíše měla takový trhanec s vařenými až převařenými borůvkami.

A co vy a Vaše první knedlíky, máte také nějakou vtipnou historku?

Příspěvek vytvořen 141

2 komentáře u „Jahodové knedlíčky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek