Nikdy jsem Vám zde nedávala moc typů na jídla, které baštím já, jako vegetarián. Myslím si, že mezi námi se najde plno lidí, co hodují bezmasé kuchyni, proto jsem se rozhodla přidávat více článku v této kategorii. Já jsem vegetariánkou od malička, maso mi nikdy nijak zvlášť nechutnalo. Ať už jsem jedla kuřecí nebo hovězí, dokonce i ryby, prostě mi to nechutnalo. Měla jsem štěstí, že v takovém malém věku mi to moje maminka respektovala a nenutila mě do toho. Myslím si, že věděla, že jsem vždy vše poctivě jedla, jak zeleninu, tak i luštěniny a nějakým malým kouskem jsem vše nahradila. Časem, jak jsem dospívala, jsem přemýšlela nad tím trochu jinak, už to nebyla nechuť, ale spíš lítost ke zvířatům. Nebudu tady psát své teorie, co si myslím, abych někoho nijak nepohoršila nebo mu nezpůsobila nějakou
nechuť. Vegetariánský styl mi vyhovuje a nedám na něj dopustit ani za tu dobu, co jsem v něm. I když jsem vegetariánka, neříkám, že je to jediná správná cesta, po které musí každý kráčet. Respektuji názory každého, nikoho do vegetariánství nenutím, protože vím, že toto nemusí vyhovovat všem. Poslouchejte sami sebe a hlavně to vaše věčně nenaplněné bříško.
Dneska Vám přidám kari, které jsem dělala před týdnem, a stalo se mým oblíbeným jídlem. Kari obecně velmi miluju, je krásně variabilní a mužů si s ním hrát do aleluja. Tak už to neokecávejme a zavažme si zástěry a pojďme na to.
Budeme potřebovat
- 1 menší květák
- 1 cibule
- Trochu zeleninového vývaru
- 1 kokosové mléko (cca 400ml)
- Hrst baby špenátu
- 3 lžičky kari koření
- Olivový olej
- Limetková šťáva
- Hrst koriandru
- 2cm čerstvého zázvoru
- Trochu třtinového cukru
- Rýže
Postup
- První krok Vám asi vysvětlovat nemusím, neboť si jenom uvaříme rýži.
- Květák rozebereme na menší růžičky a dáme je do hrnce s olivovým olejem opékat. Mezitím si cibuli nakrájíme na proužky a hodíme ke květáku. Přidáme také kari koření a nastrouhaný zázvor.
- Promícháme a přidáme kokosové mléko a trochu vývaru. Necháme na mírném ohni povařit až do změknutí květáku (květák nesmí být příliš uvařený, musí být takový lahodný na skus).
- Ke konci vaření do kari přidáme koriandr, baby špenát, trošku cukru a limetkovou šťávu. A máme hotovo, kdo chce muže si kari ještě zahustit.
To byla, ale dobrota že? Kari miluji i z důvodu toho, že existuje mnoho variant, jak ho připravit. Příště si ho připravíme tak, jak jsem ho připravovala úplně poprvé. Jste zvědaví, jaké to bude? To Vám nepovím, jen maličko napovím, že budete potřebovat jen a jen konzervy.
Joo, to vypadá dobře. 🙂