Kuřecí prsa s medovo – hořčičnou omáčkou

Tento recept vznikl pouhou náhodou ‘’co lednička dá’’. Netušila jsem ani, jak toto jídlo naservírovat, neboť jsem si vůbec nebyla tímto jídlem jistá, zda bude poživatelný. Nakonec jsem to na ten talíř dala a v první mé myšlence mě napadlo to, že je to talíř, jak z pořadu Prostřena, nějakého hatla patla. Nemyslela jsem si, že toto vůbec vydám, ale doma si to všichni vychvalovali, tak proč ne, a třeba někdy s tímto receptem i do toho Prostřena půjdu a nebo i někdo z Vás.  Tak pojďme na to!

Budeme potřebovat

  • Kuřecí prsa
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce medu (menší lžíce než hořčice)
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1  stroužek česneku
  • Bílé vino (na podlití)
  • 100 ml vývaru
  • 100 ml smetany na šlehání
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej
  • Kousek másla

Brambory

  • Brambory
  • Pažitka
  • Česnek
  • Sůl
  • Pepř

Postup

  1. Prsa nakrájíme na menší kousky, které osolíme a opepříme. Dáme na pánev osmažit z každé strany. Vyndáme a uchováme v teple (dáme třeba do alobalu).
  2. Na stejnou pánev dáme posekaný česnek a necháme ho rozvonět. Poté ho zalijeme vínem, které z větší části necháme odpařit.  Po odpaření přidáme obě hořčice, med a opět podlijeme tekutinou a tentokrát vývarem. Necháme asi 5 minut provařit a vlijeme smetanu. Omáčku zredukujeme na požadovanou hustotu a zjemnit můžeme jí třeba kouskem másla. Na závěr už jen dochutíme.
  3. Brambory jsem velmi jednoduché. Umyjeme je a dáme je vařit i se slupkou. Vaříme tak dlouho, dokud nejsou měkké. Poté je dáme na plech a pomocí sklenice je podrtíme. Posypeme pažitkou, česnekem a ochutíme kořením. Dáme péct na chvilku do trouby a máme hotovo.

A máme hotovo! I když to byla jednoduchá klasika, tak vždy zahřeje lahodně naše bříška a nikdy nezklame.

Příspěvek vytvořen 141

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek