Pečené bramborové důlky s masovou směsí a rajčatovým nádechem

Brambory jsou v našich kuchyních stálice, ne-li základem české kuchyně. Řekněme si, že dokážeme si představit Vánoce bez bramborového salátu, podzim bez bramboračky a nebo národní jídlo smažák bez hranolek? Ne, zkrátka neumíme si to bez těchto kulatých oválků představit. Ovšem servírovat a natož jíst je 7x týdně  jen vařené, jako přílohu,  nás může rychle omrzet. Proto mám pro Vás skvělý recept, který tuto obyčejnou suroviny obzvláštní. Dokonce u plotny nestrávíme věčnost.

Budeme potřebovat 

Na brambory 

  • 5 velkých brambor 
  • 2 lžíce cheddaru
  • 4 lžíce smetany 
  • sůl
  • pepř
  • sušený tymián 

Na soté 

  • 300 g kuřecích prsou 
  • žampiony 
  • sůl 
  • pepř
  • jarní cibulka 
  • stroužek česneku 
  • tymián 
  • 3 lžíce rajčatového protlaku 
  • sladká paprika 

Servírování 

  • cheddar

Postup

  1. Brambory si uvaříme v osolené vodě. Po uvaření necháme vychladnout. Po vychladnutí je rozšťoucháme a dáme všechny suroviny. zamícháme vše, aby se chutě propojili.  Vytvarujeme kuličky, které dáme na plech. Poté do nich uděláme ďulky. 
  2. Maso si nakrájíme na menší kostky. Osolíme a opepříme maso, a dáme smažit. Jak maso začne chytat barvu, přidáme nastrouhaný česnek, mletou sladkou papriku, tymián, jarní cibulku a na plátky nakrájenou cibulku. Podlijeme celou směs trochou vody a dáme rajčatový protlak.  A necháme chvilku vše krásně provařit. 
  3. Masovou směs pomocí lžičky dáme do důlku. Na závěr posypeme strouhaným cheddarem. 
  4. Celý plech dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů. Pečeme dokud se nám sýr neroztopí. 
Příspěvek vytvořen 141

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek