
Vepřové žebra v coca cole? Ano, čtete dobře. Dneska mám pro Vás takový jeden velký experiment, s mýtický americkým nápojem.
Při přípravě tohoto jídla jsem se cítila jako chemik, a poté jako kulinářský chefkuchař pro psí delikatesy. Momenty kdy se mi maso vařila jsem si říkala, že to nedopadne vůbec dobře, ale opak byl pravdou a toto jídlo se stalo mým nejpovedenějším. Tak pojďte to zkusit take.
Budeme potřebovat
- coca cola 1 litr coca coly
- velká cibule rozkrojená na čtvrtky (červená)
- 4 ks česnek
- 2 bobkové listy
- kuličky pepře
- vepřové žebírko 1ks
Omáčka
- 100g másla
- malá cibule (červená)
- 2 stroužky česneku
- 250 ml kečupu
- 2 lžičky cukru
- 300 ml coca coly
- worcestrová omáčka
- sul
- pepř
Sladká cibulka
- červená cibule
- cukr
- olej
Postup
- Do velkého hrnce nalijeme coca colu, hodíme čtvrtky cibule, česneky, bobkové listy a kuličky pepře. Na závěr vložíme žebírko, které musí být ponořené (případně dolít vodou). Budeme vařit 1 hodinu na slabém plameni. Maso během vaření budeme obrácet.
- Během vaření masa si připravíme omáčku. Do hrnce dáme coca colu, máslo, cibuli, česnek, kečup, curk a worchesterovou omáčku. Vaříme na jemnem plameňi do zhoustnutí. Podle chuti osolíme a opepříme. Necháme trochu vychladnout a rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka.
- Žebírka namočíme do omáčky a dáme na vysoce rozehřátou pánvičku. Během smažení ještě potíráme omáčkou. Smažíme cca 8 minut. Po upečení dáme do alobalu a necháme cca 5 minut odpočívat.
- Behem toho co nám maso odpočívá tak si nakrájíme cibulku na pásky. Dáme jí do pánvičky a přidáme pár lžic cukru, a necháme smažit.
Dobrou chuť!