
Dneska jsem si pro vás připravila nepečenou mňamku. Jedná se o nepečený takový, jednodušší Cheesecake.
Cheesecake pochází z Řecka. První cheesecake byl vyroben na ostrově Samos, něco okolo roku 2000 před našim letopočtem. V Řecku ho konzumovali sportovci během prvních olympijských her, protože cheesecake považovali za výborný zdroj energie. Jste sportovec a chcete vyzkoušet, zda toto historické moudro je pravda? Pokud jste pečící nešikové nevadí, dnešní recept zvládne opravdu úplně každý.
Budeme potřebovat
- 2 bílé čokolády
- 150g bebe sušenek
- 60 g másla
- 285 zakysaná smetana
- 500g pomazánkového másla
- Ovoce dle chuťi
Postup:
- Rozdrtíme sušenky, poté je spojíme s máslem
- Do pečící formy dáme pečící papír a pak na něj přidáme naši sušenkovou směs. Jak už máme naplněno dáme do lednice, než si uděláme náplň.
- Do hrnečku rozdrobíme čokoládu a v horké lázni necháme rozpustit. Mezitím smícháme smetanu a pomazánkové máslo.
- Jak budeme mít roztopenou čokoládu přidáme jí ke smetaně a pomazánkovému máslu
- Poté už jen vytáhneme z lednice korpus a nalijeme na něj naší náplň
- Cheesecake dáme zpět do lednice na 12 hodin a poté již můžeme ozdobit ovocem
Tento Cheeseecake je velmi snadný, nedá se na něm nic zkazit. Dezert patří mezi mé oblíbené, protože miluju všechny dezerty, které mají sušenkový korpus. Cheesecake mohu doporučit lidem, kteří mají rádi sladkost, kterou doplňuje slanost. Dortík má nádech lehké slanosti díky pomazánkovému máslu.
A malý vtípek na závěr. Jako malá bych tento dezert nezvládla. Určitě se ptáte proč. Povím Vám to. Jako malá jsem myslela, že se čokoláda vaří tak, že se jenom rozláme a dá se na plotnu. Ano, jednou jsem to tak udělala a naše kuchyň byla v bílé mlze a náš hrnec skončil v koši. Vidíte, každý se učí svými chybami, nebojte se proto jít a něco upéct, vše má své slabé začátky, ale časem můžete jít na úroveň výš a výš.