Svůj blog jsem zakládala hlavně s jednou myšlenkou a tou je jednoduchost. Vím, že cukrařina je velmi těžká a i já se postupně učím těžší a těžší kousky. Ale chci mít zde i recepty pro začáteční cukráře. V každém z Vás může být dobrý cukrář, jen musíte začínat po malých kouscích a třeba tímto receptem.
Tento recept mi připomíná moje dětství. Vždy, jak jsem byla malá, k nám chodili různé návštěvy a moje maminka nepekařka nevěděla, co má nabídnou, proto vždy udělala nějakou fresh skleničku. Je to recept, který je jednoduchý a můžete zde zapojit vaší fantazii. Můžete kombinovat různé ovoce či můžete zde dát i nějaké cereálie nebo samotné mysli. Vaše chuťové pohárky přesně ví, co by si dneska daly, tak je překvapte touto jednoduchou mňamkou.
Ale kdo pořád tápe a neví, jak na to pokračujte ve čtení a pak rychle do kuchyně pro vařečku.
Budeme potřebovat
- 100g mascarpone
- Rodinné balení bebe sušenek
- 250ml smetany ke šlehání
- 1 vanilkový cukr
- Pár kapek vanilkového aroma
- Ovoce – zde vám nechám volnou ruku, ale kdyby jste chtěli do detailu kopírovat použila jsem maliny a broskve
- Máta na ozdobení
Postup
- Rozdrtíme si sušenky, které poté dáme na dno skleniček
- Smetanu vyšleháme a poté k ní přidáme i mascarpone a zase šleháme do hladkého krému. Do krému přidáme 1 vanilkový cukr a vanilkové aroma pro sladkou vůni.
- Krém nalijete na sušenky a začnete zase celý kolotoč (trochu sušenek a trochu krému..)
- Ozdobíme nakrájeným ovocem a mátou a necháme aspoň hodinku či dvě vychladit.
V tomto dezertu na Vás žádný bubák nečíhá, jenom si dávejte na jednu věc pozor. Vždy, když vrstvíte s krémem můžete mít poté zašpiněnou skleničku. Nepanikařte, vezměte obyčejný ubrousek a jednoduše utřete a nikdo nic nepozná. A také dávejte pozor, aby jste ovoce nesnědli dřív než samotný dezertík. Vidím to u sebe, jak mě vždy láká ochutnat čerstvou malinu.