Kuskusový dort

Vždy jsem chtěla být cukrářkou či pekařkou. Chtěla jsem dát světu nové kombinace chutí, proto jsem chtěla začít péct úplně ze všeho. Proto jsem si pro Vás dneska připravila zdravou a přírodně oslazenou mňamku z kus kusu.

Kuskus je základní potravina v severoafrické kuchyňi. V Česku bychom tuto surovinu mohli pojmenovat jako spařena, do kuličky tvarovaná krupice z přenice, ječmene nebo prosa. Myslíte si, že jsou v této surovině vitamíny? Ano, kuskus je velmi bohatý na živiny. Obsahuje několik dobrých látek, jako je vitamín E, hořčík, železo, fosfor, draslík, sodík a další…

Tak proč už nejdeme spojit zdravé s dobrým mlsáním? Nebojte se a pečte ze všeho, Vaší fantazii Vám nikdo nebere!

Budeme potřebovat

  • 100g kuskusu
  • 150ml mléka
  • 125g skýru
  • 2 vejce
  • 1 jablko (střední velikosti)
  • ½ odměrky proteinu
  • 30g rozemletých mandlí
  • 1 lžíce skořice

Postup:

  1. Vezmeme si hrnec, do kterého nalijeme mléko, které uvaříme. Poté mlékem zalijeme kuskus a necháme ho nabobtnat.
  2. Vezmeme si misku, kde vyšleháme 2 bílky. Do druhé misky dáme žloutky, skyr a protein a ušleháme.
  3. Až bude kuskus dostatečně nabobtnaný dáme ho do směsi se žloutky a zamícháme. Poté i zamícháme k směsi opatrně bílky.
  4. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Formu o průměru cca 16cm si vyložíme pečícím papírem a dáme do formy těsto.
  5. Těsto zasypeme nastrouhaným jablkem, skořicí a mandlemi.
  6. Dáme do předehřáté trouby na 35 minut.

Tip na závěr: já nakonec dortík ozdobila kuličkami s burákového másla. Burákové máslo jsem dala do lednice a poté jsem ho vytáhla a tvarovala z něj kuličky. 

Příspěvek vytvořen 141

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek