Taky si občas rádi zajdete do toho dobrého, ale zároveň nezdravého fast foodu KFC, ale vždy máte výčitky, že přiberete pár gramů nebo snad kil? Ano? Tak pojďme se společně podívat zase na můj šílený nápad s názvem fast food home day.
Tento nápad vznikl čirou náhodou, nevěděla jsem, co mám uvařit a v hlavě jsem měla jen myšlenku, že zase budeme muset do Mc Donaldu. A potom mi to došlo! Domácí KFC. Proto jsem si prohlídla jejich nabídku a vybrala pár komponentů a spojila do skvělého obědu.
Pojďme to odhalit, co jsem vybrala.
Budeme potřebovat
Kuřecí kousky
- Kuřecí prsní řízky
- Koření na kuře
- Mouka
- Vajíčko
- Drcené conflaky
Placka
- Tortilla
- Eidam
- Cheeddar
- Barbeque omáčka
Coleslaw
- Hlávka zelí
- Mrkev
- Cibule
- Majonéza
- Jogurt
- Špetka cukru
- Sůl
- Pepř
Bramborové hranolky
- Brambory
- Půl
- Olej
Postup
- V prvním kroku bychom měli začít s coleslawem, neboť každý salát je lepší odležený. Všechnu zeleninu nakrájíme a dáme do misky, poté dáme lžíci majonézy a lžicí jogurtu. Ochutíme a vše pořádně zamícháme a dáme odležet do lednice.
- Nakrájíme si kuřecí maso na mini řízečky, okořeníme a osolíme. V misce si uděláme těstíčko z mouky a vajíčka kdy jenom tyto suroviny propojíme. Do druhé misky si rozdrtíme conflaky, které nám budou sloužit jako strouhanka. Klasicky obalíme a poté dáme na rozpálenou pánev a opečeme.
- Kuře máme hotové. Vezmeme si tortillu a na polovinu dáme kuřecí řízečky, sýr a celé to zalijeme barbeque omáčkou. Dáme to do toustovače, můžete použít i pánev a pečeme.
- Už nám zbývá jen poslední a to hranolky. Velmi jednoduchá část. Brambory si umyjeme, nakrájíme a osmažíme.
- A jsme na konci tohoto receptu, zbývá už jen naservírovat a poté zkonzumovat.
Tento recept je vážně jednoduchý je to spíše takové, když nevíte co uvařit, ale suroviny na tento chod máte vždy v lednici.
Chcete nějakou vtipnější storku na závěr? Já vím, že jo. Toto jídlo jsem dělala den před mými narozeninami, v den kdy jsme měli naspěch, neboť jsme měli zajet pro můj narozeninový dort, který jak víte, byl trochu dál. Všechno bylo v pořádku, až do doby, než jsem začala péct bramborové hranolky. Nechala jsem olej moc rozehřát, proto jsem měla celou kuchyň pod olejem, samozřejmě bych to nebyla já, kdybych neměla nějaký úraz, popálila jsem si dlaň (au au). Ruka hrozně bolela a my museli jet, proto jsme se stavili v nejbližším obchodě a koupili nejlevnější mražené hrášky, které mrazili jenom tak hodinu a poté všude to začalo téct a smrdět. No a to je celá storka, z které vyplývá to, abyste nesmažili ve spěchu.