Čas přípravy: 5- 10 minut
Pečení: 10 minut
Jak už o mě víte, jsem velký milovník cheesecaku a proto jsem se rozhodla tuto kategorii zahájit právě takovým receptem. Tento recept se skvěle hodí na každý nedělní talíř, jako krásné a hlavně sladké zakončení týdne.
Budeme potřebovat
- Máslové croissanty
Náplň
- 250g ricotty
- 4 lžíce cukru
- 2 lžíce vanilkového extraktu
- Mražené ovoce
- 2 lžíčky hladké mouky
- 1 vejce
Postup
- Prvně začneme náplní. Do misky dáme ricottu, cukr a vanilkový extrakt a pořádně zamícháme. Poté přisypeme mražené ovoce, já použila jahody. Mícháme do doby, než nám krásně ovoce vybarví krém. Přisypeme mouku a přidáme jedno vejce a opět mícháme.
- Krém máme hotový a už jen zbývá naplnit croissanty a to velmi jednoduše. Croissanty rozkrojíme lehce napůl a dáme do formy na cupcaky nebo mufiny aby nám krásně croissant držet. Poté už jenom nalijeme krém. Dáme do předehřáté trouby na 150 stupňů a pečeme 10minut.
! Doporučuji jíst hned po upečení, je to lahodnější, než studený. Za tepla cítíte krásnou křupavost a lépe si vychutnáte ovoce.
Jak jednoduché že? Já si tuto snídani snad budu dělat každý jediný den a to už je co říct, když já zrovna sladkého neholduji.