Nikdy jsem nebyla zrovna na takové ty velké, přezdobené až překrémované cupcaky. Možná to bylo z důvodu toho, že nikdy mi krém nevyšel a místo krásného zdobení, který drží tvar, vzniklo něco jako hovínko :D. Ale snažím se překonávat a nedalo mi to a zase jsem musela něco vymyslet na toto téma. Jsem milovníkem burákového másla a zrovna dneska jsem na něj měla velkou chuť, tak proč nezkusit něco z něj.
Arašídové máslo pochází z USA, konkrétně z Kanady. 100 % přírodní arašídové máslo je skvělý zdroj živin, minerálů, antioxidantů a vitamínů. Jediné pravidlo co u této dobrůtky platí, že má velmi kalorickou hodnotu, takže jinými slovy, nesmíte spapat celou sklenici jen tak na posezení, jako jiné sladkosti – čokolády, sušenky, bombony…
Budeme potřebovat
Těsto
- 120 g másla pokojové teploty
- 120 g třtinového cukru
- 2 vejce
- 2 banány
- 120 g hladké špaldové mouky (můžete použít i obyčejnou hladkou, ale já jí doma bohužel neměla)
- 120g polohrubé mouky
- 2 vrchovaté kávové lžičky prášku do pečiva
- ½ lžíce skořice
- Špetka soli
- 100 ml mléka
Krém
- 120g másla v pokojové teplotě
- 60 ml medu
- 200 g krémového sýru (já použila lučinu, ale v obchodě můžete najít další např. palouček)
- 5 vrchovatých lžic arašídového másla
- Solené arašídy na posypání
Postup
!!! Na tento recept si musíte, vytáhnou všechny suroviny z lednice cca na 2hodiny, aby získali pokojovou teplotu, neboť budeme dělat máslový krém a ten by se mohl srazit.
- V misce si vyšleháme máslo společně s cukrem do světlé pěny. Poté po jednom vejci pomalu zašleháme.
- Banány rozmačkáme na kašičku a dáme do mísy s vajíčky, cukrem a máslem. Sypké suroviny prosejeme přes síto a společně s mlékem vmícháme do těsta.
- Troubu předehřejeme na 165 stupňů. Mezitím co se trouba hřeje si těsto rozdělíme do košíčků. Jak máme košíčky naplněné pečeme 25 – 30 minut.
- Cupcakes necháme vychládnout. Během chladnutí si připravíme krém. Opět půjdeme šlehat a to máslo společně s medem do nadýchané pěny. Přidáme arašídové másla, lučinu a opět zašleháme. Krém musí být hladký, ale to určitě víte
- Krém si dáme do sáčku a začneme zdobit každý cupcake a na závěr posypeme arašídy.
Sice už moje cupcaky vypadají lépe, ale pořád to není tak jak bych chtěla. Dělala jsem to přes cukrářský sáček, ale ten mi po chvilce rupnul. No myslím si, že sáčky mi nejsou souzené. I přes to, že já už to v hlavě viděla katastrofálně, nakonec jsem to vyřešila namazáním pomocí lžičky a tedka bych řekla, že to dopadlo možná i lépe. Byli sice nepravidelné, ale takové načechrané. Kdo mě zná, ví, že já prostě abstraktní věci miluji a to jsem úplná já.
A co Vy taky Vás sáčky nemají v lásce?