Bábovka s jablíčky a oříšky

Bábovka? Co se Vám vybaví, když povím toto slovo? Suché, sladké pečivo? Ano, mě se vždy vybavovaly tato slova, ale dneska se změnila, neboť jsem zkusila vymyslet recept na velmi mokrou bábovku, kterou si zamilují i ti, kteří sladkému zrovna neholdují. Tomuto dezertu vážně neodolá nikdo.

Tak už žádné dlouhé povídání a rychle pro kuchyňské zástěry.

Budeme potřebovat

Na těsto

  • 100g cukru
  • 200g másla
  • 4 vajíčka
  • 6 lžic mléka
  • 300g hladké mouky
  • 1 a půl lžičky skořice
  • Špetka soli
  • 100 g vlašských ořechů
  • 4 jablíčka
  • 1 lžička kypřícího prášku

Poleva

  • ¼ kostky másla
  • 100ml smetany na šlehání
  • 100g cukru
  • Vlašské ořechy na posyp

Postup:

  1. Jablíčka si umyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Dame na chvilku stranou. 
  2. Vezmeme si misku, do které dáme máslo a cukr. Tyto ingredience ušleháme a poté přidáme ostatní suroviny.
  3. Formu si vymažeme máslem a nalijeme těsto. Bábovku dáme do předehřáté trouby na 160 stupňů. Pečeme cca 50minut.
  4. Mezitím si v rendlíčku připravíme cukrovou polevu. Do rendlíčku dáme rozehřát máslo s cukrem a poté tuto směs zalijeme smetanou. Mícháme, aby se nám vytvořila karamelová poleva.
  5. Upečenou bábovku necháme, vychladnou a polijeme polevou a zasypeme oříšky.

Receptů na bábovku existuje mnoho, ale ta moje favoritka je tato. A jakou bábovku máte rádi Vy?

Příspěvek vytvořen 141

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek