Bounty koláč

Je to tady!

Po dlouhé době jsem se konečně zavřela v mé oblíbené kuchyňi a nechala zase popustit mou uzdu kreativity. Ani nevíte, jak moc mi to chybělo. Doposud jsem pořád měla v hlavně Picasa nebo samotného Shakespeara a dalších autory…

Abychom si tuto mou pauzu oslavili, musíme si dát trochu cukru. Proto jsem si pro Vás připravila recept na koláč z tropického plodu.  Bude to bounty koláč.  Tuto sušenku plno z nás miluje. V obchodě kolem ní kroužíme a přemýšlíme, jestli si dopřát trochu cukru nebo ne. Proč si jí neudělat doma a trošku zdravěji a možná i chutněji?

Je to sušenka, která pochází z roku 1951. Vyráběla se ve Velké Británii a v Kanadě. Vyráběla jí firma Mars Incorporated.

Budeme potřebovat

Spodní vrstva

  • 2 vajíčka
  • 40g kokosového oleje
  • 2 lžíce kakaa
  • 150g mandlí
  • 75g strouhaného kokosu

Kokosová vrstva

  • 150g mletého kokosu
  • 200ml kokosového mléka
  • 40g kokosového oleje
  • Cukr podle chuti nebo můžete přidat i stévii

Čokoládová vrstva

  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 150g čokolády

Postup

  1. V prvním kroku si připravíme spodní vrstvu.  Mandle, kakao a kokos dáme do mixéru a rozmixujeme na jemnou moučku. Poté do směsi přidáme vejce a kokosový olej a vše důkladně promícháme. Těsto vložíme do dortové formy, kterou si vyložíme předem pečícím papírem.
  2. Troubu si předehřejeme na 150 stupňů. Spodní vrstvu pečeme 20 minut a poté necháme vychladnout.
  3. Mezitím co nám spodní vrstva chladne, si připravíme kokosovou vrstvu. Vezmeme si hrnec, do kterého dáme kokos, kokosové mléko, kokosový olej a i sladidlo. Vše důkladně promícháme a dáme na střední plamen a pomalu zahříváme. Vzniklé kokosové těsto dáme na vychladlou spodní část. Těsto uplácáme pomoci polévkové lžíce nebo pomocí samotných rukou. Poté dáme vychladnout do lednice.
  4. Po pár hodinách si uděláme poslední vrstvu a to čokoládovou. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu společně s kokosovým olejem. Poté necháme 10minut chladnout. Na závěr nalijeme na koláč a opět necháme vychladnout, než čokoláda neztuhne.

Tento koláč musím určitě doporučit těm, kdo milují kokos, protože tomuto receptu určitě propadnou.  Je to sice pracnější koláč co se týče času, ale slibuji, že výsledek vás donutí udělat ho příště dvakrát více.

Příspěvek vytvořen 141

Jeden komentář u “Bounty koláč

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek