Bún bò Nam Bô

Dneska jsem si pro Vás připravila vietnamský salát s hovězím masem. Ale protože jsem vegetariánkou již pár let, mám tady pro Vás i vegetariánskou verzi.  Tento salát jsme s přítelem viděli v jedné televizní show. Recept nás zaujal natolik, že jsme ho museli vyzkoušet.

Ptáte se proč takto složitý název? Tento poměrně složitý název neskrývá nic tajemného. Bún je označení pro nudle, Bo je název pro hovězí maso, nam bo je to vietnamský název pro bývalou francouzskou kolonii Kočínčínu, odkud jídlo pochází.

Na vegetariánskou verzi budeme potřebovat

Salát

  • 2 větší mrkve
  • Okurku
  • Sezam
  • Sůl, pepř
  • Oregano
  • Řepa
  • Ledový salát
  • Rýžové nudle

Dresink

  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička jablečného octu
  • 1 stroužek česneku nakrájený na plátky

Postup

  1. Do misky si nalijeme studenou vodu, do které dáme na 30 minut nudle.  Po 30 minutách je dáme do vroucí vody a vaříme podle návodu na sáčku (já je měla vařit pouze 3 minuty)
  2. Nakrájíme si řepu na tenké plátky a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Řepu okořeníme orgánem a solí. Dáme do trouby na 200 stupňů zhruba na 15 – 20 minut.
  3. Nakrájíme si okurku a mrkev na tenké nudličky a i ledový salát.
  4. Na hluboký talíř dáme nudle, a poté naskládáme zeleninu. Posypeme sezamem.
  5. Nyní se vrhneme na poslední krok a to dresink. Všechny ingredience jenom smícháme a polijeme jim celé jídlo.

Na masovou verzi budeme potřebovat

Salát

  • 400g hovězího masa
  • Ledový salát
  • Rýžové nudle
  • 2 větší mrkve
  • Okurku
  • Sezam
  • Sůl, pepř
  • Česnek 2 stroužky

Dresink

  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička jablečného octu
  • 1 stroužek česneku nakrájený na plátky

Postup

  1. Do misky si nalijeme studenou vodu, do které dáme na 30minut nudle.  Po 30minutách je dáme do vroucí vody a vaříme podle návodu na sáčku (já je měla vařit pouze 3 minuty)
  2. Maso si nakrájíme na velmi tenké plátky. Poté ho osolíme a opepříme. Rozpálíme si pánev, kde orestujeme česnek a potom přidáme na pánev maso. Maso necháme smažit až do domy dokud nezměkne.
  3. Nakrájíme si okurku a mrkev na tenké nudličky a i ledový salát.
  4. Na hluboký talíř dáme nudle, a poté naskládáme zeleninu a maso. Posypeme sezamem.
  5. Nyní se vrhneme na poslední krok a to dresink. Všechny ingredience jenom smícháme a polijeme jim celé jídlo.

Tohoto receptu jsem se bála já a dokonce i můj přítel, což bylo zvláštní, protože on je velký milovník čínské kuchyně. Ale nakonec jsme si oba pochutnali a určitě ho zkusíme ještě znovu.

A jak vy a čínská kuchyně?

Příspěvek vytvořen 141

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek