Všichni už o mě dobře víte, že jsem velkým milovníkem kari. Svou lásku s kari chci předávat dál a dál. Dneska si jedno připravíme, ale nebude to žádný vegetariánský recept, ani recept na moje kari, které se skládá ze tří konzerv. Bude to kari s krevetami, s kterými jsem ještě na svém blogu nevařila.
Krevety žijí v mořích i sladkých vodách a patří mezi oblíbené a vyhledávané lahůdky. Kdybychom se na krevetky podívali z nutričního hlediska, tak mají velmi vysoký obsah choresterolu a sodíku, ale na druhou stránku mají i prospěšné živiny jako jsou zdroje selenu, omega- 3 mastných kyselin… Díky konzumaci krevet, můžeme mít silnější zuby a kosti, snížené riziko rakoviny, zdravé srdce, zvýšení podílu svalové hmoty, a pro nás ženy zdravé a krásné vlasy a kůži.
Tak pojďme si připravit ty malé roztomilé potvůrky!
Budeme potřebovat
- Krevety
- 1lžíce strouhaného zázvoru
- 1 lžíce strouhaného česneku
- Koriandr
- 1 lžíce olivového oleje
- Špetka chilli
- 4 lžíce kari pasty (červené)
- 400 ml kokosového mléka
- 4 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- Citronová šťáva
- Rýže
Postup
- Vezmeme si hrnec, do kterého dáme rýži s vodou a necháme vařit.
- Vezmeme si wok do kterého dáme olej, zázvor a česnek a zprudka osmahneme. Přidáme kari pastu, přidáme prvně 2 lžíce a poté budeme přidávat podle chuťi. Poté přilejeme třetinu kokosového mléka a necháme 5 minut probublávat, poté přilejeme zbytek a necháme projít varem.
- Do woku přidáme krevety a stáhneme plamen na menší. Krevetám stačí chvilkové koupání v kari jinak, by byly tuhé.
- Krevety máme už hotové tak už jen všechno ochutíme, přidáme cukr, rybí omáčku, chili a citronovou šťávu, a dle chuti přidáme i zbytek kari pasty.
- Hotovou rýži dáme na talíř a zalijeme omáčkou s krevetami, posypeme koriandrem a ozdobíme citronem.
Uvařeno?
To byla ale dobrota! Hrnec plné chuťi a barev 🙂