Cizrnová pomazánka

Každá rodina má svůj tajný recept, po kterém se všichni doma perou.  A právě u nás doma je to tento můj speciální recept na cizrnovou pomazánku. Poprvé, když jsem řekla, že udělám něco z cizrny, všichni na mě koukali tak znechuceně, že to zase bude nějaký blivajs, neboť cizrna je surovina, kterou musíte dobře připravit, aby byla lahodná a chutnala, ale z té zdravější stránky je to také surovina, která je bohatá na vlákninu a bílkoviny, což pomáhá pocitu sytosti a tlumí bažení po jídle, ale tento pocit plnosti po jídle pomáhá udržovat hladinu cukru v krvi v normě.

I když by se tyto rodinné recepty neměli prozrazovat, neboť je to kouzlo rodiny, ale já se s vámi o to ráda podělím!

 Budeme potřebovat

  • 1 plechovku cizrny
  • 1 větší mrkev
  • 3 lžíce majonézy
  • 2 lžíce sterilizovaného celeru
  • Zavařené okurky (hrst nakrájených na kostičky)
  • Hrst nasekané pažitky
  • Pepř a sůl

Postup

  1. Do misky vysypeme plechovku cizrny a lehce rozmixujeme mixérem (rozmixujeme tak aby nám pár celých kuliček zůstalo). K cizrně přidáme najemno nastrouhanou mrkev, nakrájené okurky, lžíce celeru, majonézu a všechno pečlivě zamícháme. Na závěr už jenom ochutíme pepřem a solí a posypeme pažitkou.

Tuto pomazánku všichni doma tak milují, že mi jí i doporučili udělat na casting do soutěže Peče celá země. Určitě se mě zeptáte, jak to dopadlo, a já Vám to teďka povím. Pomazánku jsem sice udělala, ale bohužel cestu nezvládla díky tomu, že venku bylo strašné teplo a selhal náš chladicí batoh. Přišli jsme na to až na místě a žádný náhradní plán nebyl, proto přítel musel udělat hrdinu a zkusit jestli je to tak zlé, abychom když tak otrávili jeho a ne pana porotce Josefa Maršálka. Nakonec se neotrávil ani on, a po castingu jsme si Prahu bez střevních potíží užili.

Příspěvek vytvořen 141

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek