Psal se rok 2020 a nikdo nevěděl, co nám přinese. Možná to věděl jenom ten nahoře. I když já i maminka jsme doufaly, že této rok bude jeden z nejlepších, tak čas ukázal o opaku. Ve světě se objevil virus s názvem Covid – 19. Všichni se začali bát toho nejhoršího, a proto běhali do supermarketu a nakupovali různé potraviny, které vydrží i několik dní, měsíců. U nás v rodině se nakupovaly různé rýže, těstoviny, luštěniny a produkt, z kterého si můžeme upéct skvělé brownies. Danou ingrediencí jsou konzervované fazole.
Jednoho dne mi máma řekla, ať vymyslím nějaký recept z této ingredience a hnedka první co mě napadlo, byla sladká mňamka. Máma i můj přítel na mě koukali, jak bych spadla z višně. Ale to netušili, jaké chutné překvapení to pro ně bude. Bude to překvapení i pro vás?
Budeme potřebovat
- 1 plechovka červených fazolí v nálevu
- 6 vrchovatých lžic špaldové mouky
- ½ prášku do pečiva
- 4 vajíčka
- 100ml vody
- 2 lžičky medu (množství si zde můžete upravit podle sebe, já osobne sladím velmi málo kvůli lidem pro, které peču)
- 2 lžíce holandského kakaa
- 2 kapky vanilkového aroma
Postup:
- Fazole dobře propláchneme a necháme okapat. Poté vezmeme všechny tekuté suroviny (voda, med, vejce) včetně fazolí a rozmixujeme je na hladkou kašičku. Poté vsypeme zbytek surovin a pečlivě promíchejte (těsto by mělo být řídké, mělo by připomínat palačinkové).
- Nádobu či formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto vložíme do nádoby, kterou poté dáme do vyhřáté trouby na 180stupňu. Koláč pečeme tak dlouho, dokud se těsto nelepí, poznáme to tak že koláč na povrchu praskne
Tip pro vás: na brownies můžete nanést vrstvu čokolády, záleží na vaší chuťi
Tak co, taky Vám to přišlo zvláštní, ale přesto jste zkusily ukuchtit? A jaké mňamky během karantény pečete či vaříte vy?