Čas přípravy: do 5 minut
Pečení: 20 – 25 minut

Začal se psát rok 2019 a ve Finsku začal feta pasta trend. Vymyslela ho food bloggerka a umělkyně Jenni Häyrinen, která ho zveřejnila na svém instagramu pod titulkem #UnniFetaPasta. Finsko, když spatřilo tento recept, tak se vařil v každé rodině, zdobil každý obědový stůl. V dobách, kdy tento recept byl objeven, ve Finsku byla velká poptávka na feta sýr a dospělo to až k tomu, že byl vyprodaný a těžko sehnatelný.
Tento recept proletěl instagramem a tik tokem. Je to velký boom dnešní doby, o kterém každý mluví a vidí ho minimálně 10x denně. Ptám se sama sebe, co na tom všichni vidí. Dle mého je to spíš o tom, že tento recept nezabere vůbec žádný čas.
Je to prostě jídlo, které naházíte do pekáčku a necháte kouzlit troubu, nemusíte nic míchat, ani nic moc extra hlídat. Dalším důvodem bude asi to, že každý miluje takový ten zvuk šťavnatosti a tento recept nám jí dá v krémové verzi.
Ale je tento recept dost dobrý na to, aby rozbil internet? Nemyslím si, neboť je to takové studentské jídlo. Každý umí vařit čaj a teďka může říct, že i feta pastu. Myslím si, že tady jde jenom o ten efekt rozmáčknutí a zamíchání všeho dohromady.
Budeme potřebovat
Tento recept si každý dělá podle své chuti a svého gusta, ale i tak Vám dám kousek mé chutě
- 400g cherry rajčat
- Kostka fetta sýra
- Pepř
- Sůl
- 2 lžičky bazalkového pesta
- Olivový olej
- Špenátové listy
- Fusilli těstoviiny
Postup
- Vezmeme si hrnec, do kterého dáme vodu a uvaříme těstoviny.
- Nudle se nám vaří a my si uděláme omáčku. Vezmeme si pekáček, doprostřed dáme feta sýr a zasypeme rajčaty. Směs okořeníme a přidáme bazalkové pesto a zakápneme olivovým olejem. Dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů. Pečeme cca 20 – 25minut. Po upečení si vezmeme vidličku a všechno rozňachňáme na omáčku.
- Poté k omáčce přidáme uvařené těstoviny a pár špenátových listu. Vše společně zamícháme a máme hotovo.
Zkusili jste už tento recept nebo pořád odoláváte?