Feta pasta

Čas přípravy: do 5 minut

Pečení: 20 – 25 minut

Začal se psát rok 2019 a ve Finsku začal feta pasta trend. Vymyslela ho food bloggerka a umělkyně Jenni  Häyrinen, která ho zveřejnila na svém instagramu pod titulkem #UnniFetaPasta. Finsko, když spatřilo tento recept, tak se vařil v každé rodině, zdobil každý obědový stůl.  V dobách, kdy tento recept byl objeven, ve Finsku byla velká poptávka na feta sýr a dospělo to až k tomu, že byl vyprodaný a těžko sehnatelný.

Tento recept proletěl instagramem a tik tokem. Je to velký boom dnešní doby, o kterém každý mluví a vidí ho minimálně 10x denně. Ptám se sama sebe, co na tom všichni vidí. Dle mého je to spíš o tom, že tento recept nezabere vůbec žádný čas.

Je to prostě jídlo, které naházíte do pekáčku a necháte kouzlit troubu, nemusíte nic míchat, ani nic moc extra hlídat. Dalším důvodem bude asi to, že každý miluje takový ten zvuk šťavnatosti a tento recept nám jí dá v krémové verzi.

Ale je tento recept dost dobrý na to, aby rozbil internet?  Nemyslím si, neboť je to takové studentské jídlo. Každý umí vařit čaj a teďka může říct, že i feta pastu. Myslím si, že tady jde jenom o ten efekt rozmáčknutí a zamíchání všeho dohromady.

Budeme potřebovat

Tento recept si každý dělá podle své chuti a svého gusta, ale i tak Vám dám kousek mé chutě

  • 400g cherry rajčat
  • Kostka fetta sýra
  • Pepř
  • Sůl
  • 2 lžičky bazalkového pesta
  • Olivový olej
  • Špenátové listy
  • Fusilli těstoviiny

 Postup

  1. Vezmeme si hrnec, do kterého dáme vodu a uvaříme těstoviny.
  2. Nudle se nám vaří a my si uděláme omáčku. Vezmeme si pekáček, doprostřed dáme feta sýr a zasypeme rajčaty. Směs okořeníme a přidáme bazalkové pesto a zakápneme olivovým olejem. Dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů. Pečeme cca 20 – 25minut. Po upečení si vezmeme vidličku a všechno rozňachňáme na omáčku.
  3. Poté k omáčce přidáme uvařené těstoviny a pár špenátových listu. Vše společně zamícháme a máme hotovo.

Zkusili jste už tento recept nebo pořád odoláváte?

Příspěvek vytvořen 141

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek