Jablečná buchta našich babiček

Začíná září a Vám na stromech začínají plodit jabloně? To je ten čas, kdy si můžeme společně upéct skvělou nadýchanou buchtu z jablíček.

Budeme potřebovat:

  • 3 vajíčka
  • 1 hrneček mléka
  • 3 hrnečky polohrubé mouky
  • Pár kapek stévie  (kdo má rád sladké a používá cukr může místo stévie použít 1 hrneček cukru)
  • 2 lžičky skořice
  • 4 jablíčka
  • 1 hrneček oleje
  • Půl lžičky kakaa
  • 1 balíček prášku do pečiva

Postup

  1. Oloupeme si jablíčka a na hrubém struhadle je nastrouháme
  2. Do misky dáme mouku s kypřícím práškem, stevii, mléko, vajíčka, skořici, olej. Vnikne nám vláčné těsto, do kterých přidáme jablíčka a zamícháme.
  3. Těsto vlijeme do vymazané skleněné dózy nebo plechu
  4. Troubu si předehřejeme na 170 stupňů a poté vložíme těsto, které pečeme 35 – 40minut

A máte hotovo, máte upečenou skvělou buchtu, kterou nikdo nepohrdne. Jablka v naší republice jsou nejoblíbenějším ovocným druhem. Každý z nás ročně zkonzumuje okolo 25 kilogramů jablíček.  Já osobně moc netuším, jak jsem je kdysi konzumovala, ale od tohoto roku vím, že to asi bude z různým pečených mňaminek. A jak je jíte vy?

Příspěvek vytvořen 141

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek