Říkáte si, co jsem to zase vymyslela bláznivého za název? Ano? No dobře, vysvětlení na to nemám, prostě mě to jen tak napadlo. Takže dneska Vám představuji dezertík alá kokosáček, vláčnou buchtu ze surovin, které najdeme v každé domácnosti. Já se musím přiznat, tento recept jsem připravila jen proto, aby mi neprošla smetana.
Tento recept Vám může přijít známý, neboť ho můžete znát, jako raffaello řezy, ale já jsem si ho trošku upravila podle mého gusta.
Budeme potřebovat
Buchta
- 1 prášek vanilkového pudinku
- 2 vejce
- 1 hrneček mléka
- 2 hrnečky polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- ½ hrnečku oleje
- 1 hrneček cukr krupice
Posyp před upečením
- 1 hrneček kokosu
- ½ hrnečku cukru
Po upečení
- 200ml smetany ke šlehání
Na karamel
- 100g cukru
- 45g másla
- 62ml smetany (33%)
Postup
- Vezmeme si misku, do které dáme všechny suroviny a uděláme tekutější těsto. Poté těsto vylijeme na plech vyloženým pečícím papírem.
- Vezmeme si další misku, do které dáme kokos a cukr. Tento posyp promícháme a posypeme rovnoměrně těsto, které máme na plechu.
- Těsto dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme cca 30 – 35 minut.
- Po upečení polijeme neušlehanou šlehačkou buchtu. Poléváme pomocí lžičky, aby celá buchta byla rovnoměrně mokrá. Poté buchtu necháme vychladit.
- Tento krok je takový bonusový. Kdo nemá moc v lásce karamel tak ho tam vůbec dávat nemusíte. Vezmeme si hrnec, do kterého dáme cukr a zahřejeme ho na středním plameni. Po chvilce co se nám cukr rozpustí, přidáme nakrájené malé kostky másla. Karamel stále mícháme, aby se všechno krásně spojilo. Poté začneme pomalu přilévat smetanu. Když už je smetana spojena s karamelem, odstavíme z plotny.
- Hotový karamel pomocí lžičky naneseme na řezy a necháme ztuhnout.
- A máme hotovo! Tak dobrou chuť mlsouňi.
Je to tak jednoduché, že? Říká se, že v jednoduchosti je krása a díky tomuto kokosáčku tomu už i já věřím.