Kuře a mango? Jde to vůbec k sobě? Tyto otázky jsem si také kladla předtím, než jsem tento recept napsala a ukuchtila. Kuře je klasika, je už to pro mnohé taková nuda a i pro mě. Ráda experimentuji. Vždy sedím v kuchyni a koukám kolem sebe, vidím jakoukoliv surovinu a ihned v ten moment v mé hlavně běhají myšlenky, jako panu Einsteinovy rovnice na gravitační pole, akorát v mém případě jsou to rovnice jídla. Tak jdeme na tu dnešní rovnici.
Budeme potřebovat
- 300g kuřecích prsou
- 1 menší cibule
- 1 mango (cca 350 – 400g)
- 150ml vývaru
- 200ml smetany
- ½ mleté červené papriky
- Sůl
- Pepř
- Máslo ghí (můžete použít i obyčejný olej)
- Rýže
Postup
- V prvním kroku si každý uvaří rýži. Tento krok každý zvládne sám.
- Maso nakrájíme na malé kostky a osolíme. Maso dáme stranou a nakrájíme si cibuli najemno. Cibulku dáme na pánev společně se lžíci másla a necháme cibulku orestovat dozlatova. Mezitím si oloupeme a nakrájíme mango na kostičky. Mango, sůl a papriku přidáme do pánve a poté všechno zalijeme vývarem a smetanou (smetanu jsem lila po troškách, nechala jsem vyvařit trošku a poté dolila a tak jsem to opakovala asi 3x). Necháme vařit 5 – 10 minut dokud nebude mango měkké a omáčka se nám nezredukuje. Odstavíme z plotny a nalijeme do nějaké misky, kde omáčku rozmixujeme dohladka.
- Vezmeme si další pánev a osmažíme na ní kuře. Před usmažením kuřete, omáčku vlijeme ke kuřeti na pánev a necháme ještě chvilku povařit. Po chvilce máme hotovo, a už jen zbývá naservírovat. Já tento chod podávala s troškou kari koření, rozmarýnem a okurkou.
Tak co zkusíte to? Nebo pořád zůstanete u klasiky?