Mangové kuře s rýží

Kuře a mango? Jde to vůbec k sobě? Tyto otázky jsem si také kladla předtím, než jsem tento recept napsala a ukuchtila. Kuře je klasika, je už to pro mnohé taková nuda a i pro mě. Ráda experimentuji. Vždy sedím v kuchyni a koukám kolem sebe, vidím jakoukoliv surovinu a ihned v ten moment v mé hlavně běhají myšlenky, jako panu Einsteinovy rovnice na gravitační pole, akorát v mém případě jsou to rovnice jídla.  Tak jdeme na tu dnešní rovnici.

Budeme potřebovat

  • 300g kuřecích prsou
  • 1 menší cibule
  • 1 mango (cca 350 – 400g)
  • 150ml vývaru
  • 200ml smetany
  • ½ mleté červené papriky
  • Sůl
  • Pepř
  • Máslo ghí (můžete použít i obyčejný olej)
  • Rýže

Postup

  1. V prvním kroku si každý uvaří rýži. Tento krok každý zvládne sám.
  2. Maso nakrájíme na malé kostky a osolíme. Maso dáme stranou a nakrájíme si cibuli najemno. Cibulku dáme na pánev společně se lžíci másla a necháme cibulku orestovat dozlatova. Mezitím si oloupeme a nakrájíme mango na kostičky. Mango, sůl a papriku přidáme do pánve a poté všechno zalijeme vývarem a smetanou (smetanu jsem lila po troškách, nechala jsem vyvařit trošku a poté dolila a tak jsem to opakovala asi 3x). Necháme vařit 5 – 10 minut dokud nebude mango měkké a omáčka se nám nezredukuje. Odstavíme z plotny a nalijeme do nějaké misky, kde omáčku rozmixujeme dohladka.
  3. Vezmeme si další pánev a osmažíme na ní kuře. Před usmažením kuřete, omáčku vlijeme ke kuřeti na pánev a necháme ještě chvilku povařit. Po chvilce máme hotovo, a už jen zbývá naservírovat. Já tento chod podávala s troškou kari koření, rozmarýnem a okurkou.

Tak co zkusíte to? Nebo pořád zůstanete u klasiky?

Příspěvek vytvořen 141

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek