Tvarohová bábovka s jahodami

Jsme země, která již od dávných dob peče a miluje bábovku. Každá babička má schovaný rodinný recept ve své staré zaprášené kuchařce. Já Vám prozradím také kouzelný recept mé babičky, tak tiše odběhněte do kuchyně a upečte si bábovku podle naší rodiny.

Budeme potřebovat:

  • 1 balení prášku do pečiva
  • 1 dl oleje
  • Půl hrnečku mléka
  • Jahody v konzervě ale můžete použít i čerstvé
  • 1 lžíce kakaa
  • 3 vajíčka
  • Půl hrnečku cukru
  • 250g tvarohu
  • 250g polohrubé mouky

Postup:

  1. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
  2. Vezmeme si misku, ve které utřeme žloutky, cukr a tvaroh
  3. Poté do misky přidáme mouku, prášek do pečiva, olej a mléko.
  4. Z bílku si vyšleháme sníh a poté pomalinku vmícháme do těsta.
  5. Formu si vymažeme a dáme do ní zhruba polovinu těsta. Nakrájíme jahody a vysypeme je do formy s těstem.
  6. Zbylé těsto smícháme s kakaem a opět nalijeme do formy.
  7. Dáme do trouby a pečeme 50minut.

Bábovka je česká klasika, která je velmi jednoduchá, hodně lidí jí odmítá, ale já si myslím, že s tímto dezertem se dá vykouzlit hodně. Nemusí to být ta nudná klasika, dá se vymyslet plno přelivů, plno náplní a i třeba jahůdky s kterými bábovku ozvláštňuji já.  Hodně lidí nemá rádo bábovky kvůli jejich suchosti, ale tahle díky jahůdkám je skvěle vláčná.

Příspěvek vytvořen 141

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek