Jsme země, která již od dávných dob peče a miluje bábovku. Každá babička má schovaný rodinný recept ve své staré zaprášené kuchařce. Já Vám prozradím také kouzelný recept mé babičky, tak tiše odběhněte do kuchyně a upečte si bábovku podle naší rodiny.
Budeme potřebovat:
- 1 balení prášku do pečiva
- 1 dl oleje
- Půl hrnečku mléka
- Jahody v konzervě ale můžete použít i čerstvé
- 1 lžíce kakaa
- 3 vajíčka
- Půl hrnečku cukru
- 250g tvarohu
- 250g polohrubé mouky
Postup:
- Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
- Vezmeme si misku, ve které utřeme žloutky, cukr a tvaroh
- Poté do misky přidáme mouku, prášek do pečiva, olej a mléko.
- Z bílku si vyšleháme sníh a poté pomalinku vmícháme do těsta.
- Formu si vymažeme a dáme do ní zhruba polovinu těsta. Nakrájíme jahody a vysypeme je do formy s těstem.
- Zbylé těsto smícháme s kakaem a opět nalijeme do formy.
- Dáme do trouby a pečeme 50minut.
Bábovka je česká klasika, která je velmi jednoduchá, hodně lidí jí odmítá, ale já si myslím, že s tímto dezertem se dá vykouzlit hodně. Nemusí to být ta nudná klasika, dá se vymyslet plno přelivů, plno náplní a i třeba jahůdky s kterými bábovku ozvláštňuji já. Hodně lidí nemá rádo bábovky kvůli jejich suchosti, ale tahle díky jahůdkám je skvěle vláčná.